Ruokasooda shampoo auttaa syväpuhdistamaan hiukset

  • 08 Jun, 2021

Ruokasooda shampoolla saa upean puhtaat hiukset

Jos hiukset tuntuvat pesunkin jälkeen latteilta ja rasvaisilta voi ruokasooda shampoo olla ratkaisun avain. Hiukset ja päänahka kaipaavat tasaisin väliajoin syväpuhdistusta, jotta kaikki sinne kertynyt ylimääräinen aines saadaan poistettua. Esimerkiksi muotoilutuotteista voi jäädä jäämiä huolellisestakin pesusta huolimatta. Ruokasoodan käyttö on helppoa, eikä se vaadi juurikaan ylimääräisiä temppuja. Kannattaa pitää huoli, että käsillä on hyvä hoitoaine, sillä syväpuhdistava pesu voi aiheuttaa takkuuntumista hiuksille.

Ruokasooda shampoo ja hivenen omenaviinietikkaa

Miten siis ruokasoodaa voidaan käyttää hyväksi hiustenpesussa? Siihen riittää, kun nappaa pesulle mennessään mukaansa hieman soodaa ja sekoittaa sen shampoon joukkoon. Teelusikallinen riittää. Seos hierotaan hiuksiin ja päänahkaan kuten muutoinkin ja annetaan vaikuttaa noin kymmenen minuuttia. Huuhdellessa jo huomaa, kuinka erilaisille hiukset tuntuvat. Ruokasoodaa voi myös käyttää halutessaan kokonaan ilman shampoota.

Jos haluaa pestä hiuksensa täysin ilman lisäaineita, voi soodaa liottaa reilun ruokalusikallisen puoleen litraan vettä. Vesi kaadetaan sitten päähän ja annetaan vaikuttaa ennen huuhtelua. Tämän jälkeen hiukset voidaan huuhdella samassa suhteessa laimennetulla omenaviinietikalla. Myös päänahan kuorinta onnistuu helposti kotoa löytyvillä tarvikkeilla, esimerkiksi kahvinpuruilla, suolalla tai fariinisokerilla.

Shampoon korvaaminen ruokasoodalla

Monet ovat innostuneet täysin shampoottomasta elämästä ja vannovat sen nimeen. Kun hiukselle antaa aikaa, se oppii uuteen rutiiniinsa ja sanotaan, että se alkaa rasvoittua hitaammin eikä vaadi pesua niin usein. Herkemmille päänahoille tämä voikin olla pelastus, sillä monet taistelevat löytääkseen sopivan pesuaineen itselleen.