Päänahan kuorinta kotikonstein on helppoa

  • 05 Apr, 2021

Päänahan kuorintaan sopiva seos tulee yksinkertaisista ja tutuista tuotteista.

Päänahan kuorinta kotikonstein on suhteellisen yksinkertaista ja hyvin usein myös tarvittavat tuotteet löytyvät suoraan ruokakaapin hyllyltä. Hiukset tarvitsevat hoitoa siinä missä muukin iho. Eikä päänahkaa ole hyvä jättää pitkäksi aikaa oman onnensa nojaan. Totuus on se, että erilaiset hiustenhoitotuotteiden kertymät jäävät päänahkaan ja siksi kuorinta tulee tarpeen. Hilse voi johtua siitä, että päänahka on likainen sekä kuiva. Kun näistä epämiellyttävistä kertymistä pääsee eroon, saavat hiukset täysin uutta elinvoimaa.

Päänahan kuorinta kotikonstein

Yllättävä aineyhdistelmä eli kaurasokeriseos on helppo valmistaa. Tähän kuorintaan tarvitsee vain fariinisokeria sekä kaurahiutaleita. Tällä seoksella saat kuorittua päänahan, kosteutettua sen sekä lisättyä karvatuppien verenkiertoa. Yhdistät kulhossa vain 2 ruokalusikallista jauhettuja kaurahiutaleita, fariinisokeria sekä hoitoainetta. Hiukset pestään ensin shampoolla ja sen jälkeen pieni määrä tätä seosta hierotaan pyörivin liikkein päänahkaan. Lopuksi kaikki huuhdotaan pois huolellisesti.

Hiusten hyvinvointi lähtee toki sisältä, mutta kerran kuukaudessa syväpuhdistus on tarpeen. Ruokasoodan voi lisätä suoraan shampoon joukkoon ja lisätehoa tuo teepuuöljy, joka eliminoi hilsettä ja bakteereita. Öljyä tarvitset vain muutaman pisaran. Ruokasoodaa voit käyttää ruokalusikallisen yhtä shampoo puristusta kohden. Keskity hieromaan seosta päänahkaan ja juuriin. Huuhdo hyvin parin minuutin jälkeen. Tätä seosta ei voi suositella värjätyille hiuksille.

Suolaa, sitruunaa ja öljyä

Suolan ja öljyn yhteisvaikutus on täydellinen, jos haluat hilseen ja kuivan ihon pois kuivattamatta päänahkaa. Merisuolaa kuluu pari ruokalusikallista, sitruunaa 1-2 ruokalusikallista ja oliiviöljyä saman verran kuin sitruunaa. Sekoitat seoksen huolella ja hierot sitä päänahkaan usean minuutin ajan. Lopuksi peset sen pois shampoolla. Oliiviöljyn rasvahapot kosteuttavat ja sitruuna liuottaa tuotejäämiä.