Hiusten hyvinvointi

  • 18 Dec, 2020

Hiusten hyvinvointi

Hiusöljyn käyttö ja sen monipuolisen vaikutuksen avulla hiusten hyvinvointi paranee. Öljy ensinnäkin kosteuttaa hiusta, mutta sen avulla voi puhdistaa hiuspohjan kunnolla. Shampoista ja hoitoaineista jää aina vähän jäämiä ja ne kasaantuvat hiusjuureen ja päänahkaan. Päänahka hilseilee ja rasvoittuu herkästi. Kun hieroo öljyä päänahkaan ja antaa sen vaikuttaa jonkin aikaa, se irrottaa päänahasta sinne pinttyneen lian kätevästi ja se on pestävissä pois. Samalla hiukset saa öljyhoidon.

Öljyllä saa pelastettua myös osan hiustenlähdöstä. Hiusten hyvinvointi paranee, jos päänahka on puhdas ja hengittää. Silloin, kun hiuksia lähtee paljon, on hyvinkin mahdollista, että päänahka on tarpeettoman lian peitossa. Tilanne kannattaa hoitaa silloin tällöin kunnollisella öljykuurilla.

Mitä tuotteita hiuksille kannattaa tarjota?

Hiusten kosmetiikka on varsin monipuolinen laaja kattaus mitä ihmeellisempiä tuotteita. Shampoolla ja hoitoaineilla pärjää sinällään pitkälle, mutta mikäli hiukset ovat kuivat ja niitä käsittelee lämmöllä paljon, niihin kannattaa suihkuttaa suojaavia aineita. Näistä tietysti osa päätyy päänahkaan, josta ne on poistettava, kuten aiemmin mainittiin.

Hiusten hyvinvointi lähtee hyvästä shampoosta ja hoitoaineesta. Hiuksia pitää pestä riittävän usein ja huuhtoa jäämät huolellisesti päänahan alueelta pois. Hoitoaineista osa on hiuksiin jätettäviä ja osa huuhdotaan pois vaikutuksen jälkeen. Näiden lisäksi löytyy sävyttäviä hoitoaineita, mikäli on värjännyt hiuksensa. Niiden tarkoituksena on pidentää sävyn kestoa ja kirkastaa sävyä.

Hiusnaamiot ja maskit

Hiuksille on myös tarjolla naamiot ja maskit, kuten ihonhoidollekin. Näiden naamioiden tarkoituksena on joko elvyttää hiusta tai vaihtoehtoisesti hiuspohjaa. Tuotteita on markkinoilla paljon, joten valinnanvaraa niissä riittää.

  • Hoitoseerumi hiuspohjaan
  • Intensiivinen kosteusnaamio
  • Korjaava hiusnaamio
  • Kuivan hiuspohjan hoitoseerumi
  • Erilaiset hiusöljyt

Hiuksen kosteustasapaino

Hiusöljyn käyttö tai muiden hiusta suojaavien tuotteiden käyttö on suositeltavaa ainakin silloin, jos käyttää paljon kuumia muotoiluvälineitä. Myös hiusten vaalennus kuivattaa hiusta ja se tarvitsee kosteutukseen joko öljyä tai muita kosteuttavia hiusmaskeja. Kesällä on lisäksi muistettava suojata hiukset auringolta ihan samalla tavalla kuin muukin paljas iho.

Hiusöljyn käyttö tarjoaa apua kuivaan hiukseen, mutta sen lisäksi on aina muistettava juoda riittävästi, koska se vaikuttaa hiusten kosteustasapainoon. Myös ravintorikas ruoka vaikuttaa hiusten kasvuun. Niitä ei myöskään pitäisi pestä liian usein, vaan vasta silloin, kun ne näyttävät likaisilta. Hiusten pitää toisinaan antaa myös levätä lämpö- tai muista rasittavista käsittelyistä ja silloin tarjota niille mahdollisuus nauttia korjaavista maskeista.