Helppo Meikki Aloittelijalle

  • 16 Sep, 2021

Helppo meikki aloittelijalle

Helppo meikki aloittelijalle on suhteellisen yksinkertainen eikä siinä korostu meikin määrä vaan sillä pyritään loihtimaan kasvoilta omia piirteitä ja niitäkin suhteellisen hienovaraisesti. Meikki ei aloittelijalla saa koskaan näyttää luonnottomalta, koska se herättää enemmän huomiota kuin hienovarainen ja luonnollisen kaunis meikki. Eikä meikkausrutiini synny vielä kerrasta, vaan sekin vaatii jonkin verran harjoitusta. Oikeat tekniikat ja lopulta sopivimmat väritkin löytyvät vasta kokeilemalla.

Kahvinpuruja ja sokeria tarvitaan kaksi desiä molempia. Ne sekoitetaan keskenään. Kun seos on tasaista, siihen lisätään hieman reilu desi kookosöljyä sekä kaksi ruokalusikallista juoksevaa hunajaa. Jos kookosöljy on kovaa, sitä voi lämmittää hetken mikrossa, jolloin siitä tulee juoksevaa. Juoksevaa öljyä on helpompi sekoittaa muiden aineiden kanssa kuin paksua öljyä.

Helppo meikki aloittelijalle lähtee puhtaudesta

Tärkein askel helpon meikin taustalla on ihon puhdistus sekä kosteutus. Helppo juhlameikki syntyy samoilla ohjeilla. Kun iho on puhdas eikä kiristä, kasvot näyttävät aina raikkaimmilta ja yksinkertainen kosteusvoide saa sinut näyttämään paljon luonnollisemmalta. Meikkituotteet kuivattavat aina ihoa, joten on tärkeä pitää huolta ihon kosteustasapainosta. Kasvot voi puhdistaa pesuaineella ja vedellä sekä taputella kuivaksi. Kun tämän jälkeen levität kosteutusvoiteen, anna sen imeytä ihoon kaikessa rauhassa.

Tämän jälkeen levität ihollesi meikkivoidetta, jonka pitää olla hyvin samaa sävyä kuin oma ihosi on. Joskus joutuu yhdistelemään kahta sävyä, että saa itselleen sopivan. Levitä voide kaikkialle kasvoillasi ja mieluummin pienissä määrissä. Lopulta häivytät sen kasvojen ja kaulan ympärille. Tummat silmänaluset tarvitsevat aina peitevoidetta, että ne saadaan mukavasti piiloon. Tarvittaessa voi levittää voiteen sormella. Sävyn pitää olla vaaleampi meikkivoidetta.

Helppo juhlameikki kiinnitetään puuterilla

Helppo meikki aloittelijalle tarvitsee kiinnittämiseen puuterin. Se voi olla joko kivi- tai irtopuuteri, kumpi sinusta itsestäsi tuntuu helpommalta. Sitä et voi levittää lainkaan sormilla, vaan tarvitset siihen meikkiharjan. Jos käytät meikkisientä, levitä se pyörivin liikkeen. Harja on kuitenkin hiukan näppärämpi. Tämän jälkeen on vuorossa silmien ehostaminen. Jolloin teet ensin kulmat, sitten luomet, luomien alaosa sekä silmien rajaus. Viimeisenä on vuorossa vasta silmäripset.

Kulmat kehystävät kasvoja, joten niihin pitää kiinnittää huomiota. Helppo meikki aloittelijalle onnistuu, jos sävy ei ole liian tumma. Sinun on pyrittävä tekemään häivytys kulmaluulle ja molemmat kulmat saman näköiseksi. Luomiin voit lisätä kauniita, maanläheisiä värejä. Parasta on ensin pohjustaa luomi, ettei luomiväri paakkuunnu sitä mukaa kuin ilta etenee.

Silmänrajaus vaatii keskittymistä

Meikkauksessa ehkä kaikkein vaikein vaihe on tehdä silmärajaus. Alkuvaiheessa on helpointa käyttää mahdollisimman ohutta silmänrajauskynää. Se vaatii keskittymistä ja sen kanssa ei kannata kiirehtiä, koska mitä enemmän sitä joutuu korjailemaan, sitä huonommalta myös lopputulos näyttää. Ensimmäisillä kerroilla yleensä vähemmän on enemmän ja kun oivallat sen laittamisen täydellisesti, voit tehdä rajauksen myös vähän paksumpana ja vahvempana.

Huoliteltu meikki saa viimeisen silauksen silmiin, kun leivität niihin ripsivärin. Ripsiin täytyy saada sellainen vaikutelma, että ne ovat pitkät ja huolitellut. Kun silmät näyttävät hyvältä on aika siirtyä poskipunan pariin. Sillä korostat omia poskipäitäsi näyttäen täysin luonnolliselta ja saat tehtyä poskistasi hiukan kapeamman vaikutelman. Poskipunan levität parhaiten paksulla harjalla.

Helppo meikki aloittelijalle ei pursu värejä

Poskipunan suhteen kannattaa myös muistaa se, että et laita sitä liikaa ja sen pitää myötäillä meikin muuta väriä eli ei korostua. Viimeiseksi jää enää huulipunan lisääminen. Tähän pätee sama kuin muuhunkin meikkiin, että liika on liikaa ja värinä mieluummin muuhun meikkiin sopiva väri. Voit korostaa huulia myös kiillolla. Kaiken tämän jälkeen on kasvojen puhdistus tehtävä mahdollisimman hyvin.

Monesti huuliin laitetaan muuhun meikkiin sopimaton väri. Se voi olla liian punainen tai jopa lilahtava. Luonnollisen meikin kaverina on hyvä pitää raikkaita ja kevyitä värejä, joita voi korostaa kiillolla. Para tapa saada on myös rajata huulet, jolloin saat värin pysymään paremmin.

Tässä oli ohjetta siitä, miten syntyy helppo meikki aloittelijalle. Kun oppia ja taitoa tulee lisää, opit käyttämään enemmän värejä sekä erilaisia tapoja korostaa silmiä, poskia tai huulia. Mitä ikinä haluatkaan! Silmiä ei kannata korostaa liian mustina, koska se saa meikistä aikaan hyvin raskaan vaikutelman. Kauniit rajaukset ovat tyylikkäitä ja ne korostavat silmän luonnollista muotoa. Nyt vain jatkat opettelua.