DIY-kuorintavoide

  • 12 Oct, 2021

Ihoa tulee hoitaa säännöllisesti, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja näyttää hyvinvoivalta. Kasvojen sekä vartalon kuorinta onkin yksi niistä hoidoista, jotka iholle tulisi tehdä esimerkiksi kerran viikossa. Monen kohdalla kuitenkin erilaisten kuorinta-aineiden hinta voi olla se syy, miksi ihoa ei tule kuorittua tarpeeksi usein. Kuorintavoidetta voi kuitenkin valmistaa myös itse. DIY-kuorintavoide syntyy helposti muutamista yksinkertaisista ainesosista.

DIY-kuorintavoide

DIY-kuorintavoide, näin sen teet

DIY-kasvokuorinta onnistuu, kun teet kuorinta-aineen jo valmiiksi kaapista löytyvistä raaka-aineista. Sokeri on aine, mitä käytetään monesti ihonhoidossa. Sitä voi käyttää myös kotitekoisessa kuorinta-aineessa, kuten voi käyttää myös kahvinpuruja. Molemmat näistä raaka-aineista pystyvät kuorimaan ihoa syvältä ja samaan aikaan poistamaan kaiken kuonan ihon pinnalta. Toki kuorinta-aineeseen tarvitaan myös kosteuttavia ainesosia, jotta iho pysyy kosteana.

Kahvinpuruja ja sokeria tarvitaan kaksi desiä molempia. Ne sekoitetaan keskenään. Kun seos on tasaista, siihen lisätään hieman reilu desi kookosöljyä sekä kaksi ruokalusikallista juoksevaa hunajaa. Jos kookosöljy on kovaa, sitä voi lämmittää hetken mikrossa, jolloin siitä tulee juoksevaa. Juoksevaa öljyä on helpompi sekoittaa muiden aineiden kanssa kuin paksua öljyä.

DIY-kasvokuorinta pehmentää ihoa

DIY-kuorintavoide antaa iholle mukavan tunteen, joka kestää pitkään. Ihoa tulisi kuoria siis noin kerran viikossa. Se kannattaa kuoria ennen suihkussa käymistä, jotta kuorintavoiteen voi pestä pois kokonaisuudessaan. Iho tulisi kuoria sekä vartalon että kehon alueelta. Herkille alueille ei tarvitse käyttää niin suurta määrää kuorinta-ainetta kuin esimerkiksi kehon alueelle. Kasvojen ihoa voi myös halutessaan kuoria hieman harvemmin.

DIY-kuorintavoide on hellävarainen tapa pitää huolta vartalon ja kasvojen ihosta. Kaikki itsetehdyn voiteen ainesosista ovat luonnollisia, joten se sopii kaikille. Jotkut kaupasta ostetut kuorinta-aineet voivat olla liian raskaita herkälle iholle ja sen vuoksi kaikki eivät välttämättä voi kuoria ihoaan niillä.

Anna kuorintavoiteen vaikuttaa

Ihon kuorimisessa on tärkeää antaa kuorintavoiteen vaikuttaa tarpeeksi kauan. Kuorintavoidetta ei siis kannata levittää iholle kiireessä, sillä silloin se ei ehdi vaikuttaa tarvittavaa aikaa. Parasta on levittää kuorintavoide iholle ja rentoutua esimerkiksi nettikasinon parissa. Paras vaikutusaika on noin 15 minuuttia, mutta kuorintavoidetta voi pitää iholla hieman kauemminkin.

Kaupan kuorintavoiteet eroavat kotona tehdyistä kuorintavoiteista monellakin tapaa. Niitä ei välttämättä tarvitse pitää iholla niin kauan, sillä yleensä kaupan tuotteissa on voimakkaampia ja tehokkaammin vaikuttavia ainesosia. Kaupan tuotteet eivät kuitenkaan sovellu kaikille joko voimakkaiden ainesosien tai korkean hinnan vuoksi.

DIY-kuorintavoide ja muut kosmetiikkatuotteet

Ihon kuoriminen on tärkeää, mutta ihoa tulee hoitaa myös muuten. Kuorintavoide ja muut kosmetiikkatuotteet pitävät huolta siitä, että iho pysyy kauniina ja hyvinvoivana viikosta toiseen. Aamu tulisikin aloittaa ihon kosteutuksella ja kosteusvoide olisi hyvä levittää iholle myös ennen nukkumaanmenoa. Kaikki muu ihonhoito tehdään näiden kosteutusten välisenä aikana.

Ihonhoito vaatii siis monenlaisia tuotteita ja voi tuntua sekä työläältä että kalliilta. Kaikki tuotteita ei pysty valmistamaan itse kotona, mutta kuorintavoiteen siis pystyy. Jokainen meistä voi säästää hyödyntämällä ruokakaappiemme valikoimaa kuorintavoiteen valmistukseen.

DIY-kuorintavoide on helppo valmistaa, joten jokainen voi kokeilla valmistamista vaikka jo tänään. Valmistaminen itse asiassa vie vähemmän aikaa kuin itse kuorinnan tekeminen. Kuorintavoide kannattaa säilöä lasipurkkiin ja laittaa kansi kiinni. Tällöin se pysyy hyvänä ja sitä voi käyttää useammankin kerran. Mukaan voi raastaa hiukan appelsiininkuorta, joka tuo miellyttävää tuoksua voiteeseen.